Nova Varoš otvorila namenski račun za novčanu pomoć poplavljenima

blic.rs (Ž. Dulanović) 20. мај 2014. године Хуманитарне акције Коментари

Zlatarinfo logo

Opština Nova Varoš otvorila je danas namenski žiro-račun broj 205-207788-46 na koji građani i privredni kolektivi mogu uplaćivati novčanu pomoć za stanovnike poplavljenih područja u Srbiji.

Nova Varoš je inače do sada prikupila dva miliona dinara pomoći u novcu, a iz grada na padinama Zlatara juče je u Centralni magacin Crvenog krsta Srbije upućena nova pošiljka pomoći u robi i prehrambenim namernicama. Pored konzervirane i hrane za bebe, flaširane vode, pelena i sredstava za higijenu u ovoj pošiljci, čija je ukupna vrednost 300.000 dinara, našla se i tona jogurta koju su donirale lokalne mlekare.

- Opština Nova Varoš uputila je novčanu pomoć područjima koja su zadesile nepogode u iznosu od milion dinara, dok su drugi milion donirali ovdašnji privrednici. U ovim teškim trenucima moramo da budemo solidarni i da zajedničkim snagama pomognemo svima koji su se našli u nevolji – kaže predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović.

U poplavljena područija proteklih dana upućno je i 720 pari gumenih čizama, oko 22.000 kvadratnih metara građevinske folije i preko 1.200 kanistera i burića za vodu koje su donirali lokalna samouprava i firme koje se bave proizvodnjom gume i plastike – „Zlatarplast“ i „Plastika“. Preduzeće „Plastika“ obećalo je i da će, ukoliko država obezbedi granulat, besplatno proizvesti građevinsku foliju koja će nakon ovih nepogoda biti od koristi poplavljenim meštanima.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

humanitarne akcije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.