Četvrt veka veran FK Zlatar

alo.rs (Ž. Dulanović) 06. мај 2014. године Варошани Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Milivoje Jakovljević

Milivoje Jakovljević (39) iz Nove Varoši proslavio je 25 godina u dresu lokalnog Zlatara i tako postao nezvanični svetski rekorder, kao fudbaler sa najdužim stažom u dresu jednog kluba.

U stopu ga prate golman Rožerio Seni (za Sao Paulo neprekidno igra 24 godine i tri meseca), slavni Rajan Gigs (Mančester junajted, 23 godine i pet meseci) i Frančesko Toti (Romi, 21 godinu i tri meseca).

Prvu zvaničnu utakmicu za pionire Zlatara Jakovljević je odigrao 1. aprila 1989. godine i zbog umeća sa loptom ubrzo je dobio nadimak Piksi, po slavnom Draganu Stojkoviću.

- Nisam hteo da menjam klub sa dugom tradicijom, u kom sam ponikao i stekao afirmaciju. Zbog toga sam i odbio ponude nekoliko srpskoligaša jer sam uvek smatrao da kao amater ne mogu nikada dobiti više od onoga što već sam imam u gradu u kom sam rođen i gde sam formirao porodicu. Za odlazak u profesionalce nikada nisam ni bio zainteresovan - kaže Jakovljević.

Nakon što je prošao sve mlađe selekcije, Jakovljević je sa 16 godina obukao dres seniorskog tima Zlatara i od tada igra na poziciji zadneg veznog. Godinama je kao kapiten predvodio ekipu, a za vernost Zlataru uprava kluba ga je nedavno nagradila - plaketom.

- U Klubu nikada nije imao dovoljno para, pa već 15 godina treniram fudbal i radim kao konobar, i nije mi teško. Sa konobarskom tacnom sam još uvek hitar i trenutno sam angažovan u hotelu na Zlataru, ali su me kao fudbalera stigle godine i u igru sve češće ulazim sa klupe. Zbog toga ću nakon aktuelnog prvenstva u Zoni „Drina“ u zasluženu igračku penziju, a kopačke ću predati sinu Đorđu, koji fudbal već pika u bubamarama - kaže Jakovljević.

Samo jednom povređen!

Za razliku od većine fudbalera koji se trude da pamte mečeve u kojima su davali golove, Milivoje Jakovljević ne mari mnogo za prošlim vremenima.

- Tokom karijere imao sam sreću da nisam izostajao zbog povreda. Jedini peh doživeo sam u mlađim selekcijama, kada sam polomio ruku - kaže Jakovljević.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

varošani sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.