Rukomet: Zlatar pobedom startovao u baražu

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 01. мај 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo RK Zlatar Nova Varoš

Rukometaši Zlatara savladali su u Beogradu Obilić u prvoj utakmici baraža i tako potvrdili da su u Kvalifikacionoj grupi jedan od favorita za plasman u novu Super „B“ ligu.

Novoformirana liga imaće 12 klubova, a u njoj će pored ostalih igrati i dve najuspešnije ekipe iz  Kvalifikacione grupe u kojoj su pored Zlatara i Obilića još i  Jastrebac iz Blaca i Crvena Zvezda iz Mokrina.

Utakmicu prvog kola baraža protiv Obilića Zlatar je dobio rezultatom 33 : 28 (19:15), a najefikasniji u ekipi iz Nove Varoši bili su Džekulić i Ostojić sa po osam i Babić sa sedam postignutih golova. U drugom susretu prvog kola Crvena Zvezda je bila bolja od Jastrebca -31: 24, pa ekipa iz Mokrina na tabeli Kvalifikacione grupe zauzima prvo mesto ispred Zlatara koji ima slabiju gol razliku.

U Kvalifikacijama za Super „B“ ligu igraće se ukupno šest kola. U subotu 3. maja Zlatar u Blacu igra protiv Jastrepca, a zatim tri utakmice igra pred domaćom publikom. Zlatar će najpre (subota 10. maj) ugostiti Crvenu Zvezdu, a zatim 17. maja i Obilić, a obe utakmice, koje se igraju u Sportskoj dvorani Gimnazije „Pivo Karamatijević“ počeće u 19. sati. U utakmici petog kola, koje je na programu u subotu 24. maja,  Zlatar će takođe u Novoj Varoši ugostiti Jastrebac ( susret počinje u 20 sati), a sedam dana kasnije u Mokrinu igrati protiv domaće Crvene Zvezde.

U utešni baraž za Super „B“ ligu rukometaši Zlatara plasirali su se kao treća ekipa na tabeli Prve rukometne lige Srbije – gripa Zapad, dok će dve prvoplasirane ekipe – Sloga iz Požege i Mokra Gora igrati u Mini kvalifikacionoj ligi za popunu Super „A“ lige. U odlučujućoj utakmici poslednjeg prvenstvenog kola za drugo mesto tabele, Zlatar je u Zubinom Potoku poražen od Mokre Gore rezultatom 21:23.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport rk zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.