Podrška za 25 projekata

akter.co.rs 25. април 2014. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave podržaće 25 projekata u Srbiji u okviru Programa mera za podršku razvoja poslovnih zona.

Za ovo je u budžetu za ovu godinu opredeljeno više od 464 miliona dinara.

Taj program se realizuje u cilju stvaranja povoljnih uslova za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta u lokalnim samoupravama.

Sredstva za projekte će dobiti Bela Palanka, Bela Crkva, Zrenjanin, Vlasotince, Kikinda, Bečej, Babušnica, Plandište, Sjenica, Knjaževac, Aleksinac, Koceljeva, Krupanj, Ljubovija, Svilajnac, Nova Varoš, Pančevo, Paraćin, Bajina Bašta, Požarevac, Prijepolje, Ruma, Smederevo, Surdulica i Ćuprija.

Projekti koje su predložile lokalne samouprave odnose se na izradu i kontrolu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na infrastrukturnom opremanju poslovnih zona, kao i na unapređenje drugih infrastrukturnih kapaciteta u cilju privlačenja investicija.

Ministarstvo učestvuje u finansiranju odobrenih projekata u zavisnosti od nivoa razvijenosti jedinica lokalne samouprave i za te namene je u budžetu za 2014. opredeljeno više od 464 miliona dinara.

Projekti su odabrani nakon javnog poziva, a ispunjenost uslova po programu i javnom pozivu je utvrdila Komisija za ocenjivanje i odabir projekata.

Projekti su ocenjivani i u skladu sa kriterijumima za ocenjivanje i odabir projekata, koji su sastavni deo Programa mera za podršku razvoja poslovnih zona, objavilo je Ministarstvo regionalnog razvoja na svom sajtu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.