FAP će proizvesti 10 kamiona za Vojsku Srbije

glaszapadnesrbije.rs 22. април 2014. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Poslovodstvo Fabrike automobila Priboj saopštilo je da će ovo preduzeće u narednih 30 dana proizvesti 10 kamiona „FAP 1118“, namenjenih Vojsci Srbije.

Poslovodstvo Fabrike automobila Priboj saopštilo je da će ovo preduzeće u narednih 30 dana proizvesti 10 kamiona „FAP 1118“, namenjenih Vojsci Srbije, koja bi uskoro trebalo da uplati prvi avans za ova vozila, čija je vrednost preko 750 000 evra.

Vojska Srbije počela je da koristi navedene kamione pre nekoliko godina, isporučeno ih je oko 100, kao zamena za stara vozila TAM-a, koja su decenijama činila okosnicu voznog parka, preostala još od bivše JNA.

Vozilo je inače delo domaćih stručnjaka i konstruktora iz FAP-a, pokreće ga Mercedesov motor jačine 180 konjskih snaga, a nosivost je 11 tona i na najnepristupačnijim terenima i u najlošijim uslovima eksploatacije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.