Akcija „Čepom do osmeha“

danas.rs (R. Popović) 18. април 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Akcija „Čepom do osmeha“

Učenici Gimnazije „Pivo Karamatijević“ priključili su se ovih dana ekološkoj akciji pod nazivom „Čepom do osmeha“, koju je putem društvenih mreža pokrenula ekološkinja iz Novog Sada Vanja Petković, u saradnji sa studentima ekologije sa PMF. Reč je o akciji humanitarnog karaktera, sa ciljem da se novcem od prodaje čepova za reciklažu pomogne deci sa smetnjama u razvoju.

Smisao zanimljivih aktivnosti zapravo jeste da se širom zemlje sakupljaju plastični čepovi svih vrsta, koji će se potom prodavati za reciklažu, a od zarađenog novca će deci sa invaliditetom biti kupljena određena pomagala, kompjuteri ili slične stvari koje bi im omogućile lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu odnosno obrazovanju. Princip akcije podržali su i novovaroški gimnazijalci, koji intezivno prikupljaju plastične čepove u nadi da će zahvaljujući i njihovom angažovanju neko dete dobiti neophodnu pomoć.

- Nakon prikupljanja odeće za socijalno ugrožene mališane u opštini, đaci naše škole su se aktivno uključili u sprovođenje i ove humanitarne akcije, pokazujući na delu plemenitost, empatiju i odlučnost da pomognu deci sa smetnjama u razvoju, ali i da imaju visoko razvijenu ekološku svest razumejući značaj očuvanja životnog okruženja, ocenjuje psihološkinja Mirela Hadžibrahimovi. Ona ističe da je širom zemlje do sada sakupljena tona plastičnih čepova, a da će devetogodišnji mališan iz Pivnica David Mernek biti prvi na spisku za kupovinu specijalnog, pokretljivog stola pomoću koga će moći lakše da uči i prati nastavu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.