Akcija „Moj drug policajac“

danas.rs (R. Popović) 31. март 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Prijepolje i školski policajci iz Nove Varoši posetili su pre nekoliko dana ovdašnji Dečji vrtić „Paša i Nataša“. Družeći se sa mališanima, policajci su predškolcima uručili i prigodne poklone u vidu bojanki i bojica i održali im predavanje o bezbednosnim rizicima u saobraćaju sa kojima se najmlađa populacija svakodnevno susreće.

Bliža saradnja novovaroškog vrtića i policije uspostavljena je kroz akciju pod nazivom „Moj drug policajac“, koju Policijska uprava sprovodi u predškolskim ustanovama na teritoriji Prijepolja, Nove Varoši i Priboja, a sa ciljem da se deci približi profesija policajca. Sve sa jasnom porukom da su uz „plavce“ sigurniji i da nemaju razloga da se plaše uniformisanih lica.

Mališani su sa pažnjom propratili akciju i u njoj aktivno učestvovali, a najveće interesovanje vladalo je za razgovor sa ovdašnjim školskim policajcima, koji su im, između ostalog, pokazali unutrašnjost „marice“ i saobraćajnog službenog vozila. Ovu aktivnost PU Prijepolje, u saradnji sa dečjim vrtićima iz ove tri susedne opštine, finansijski je podržala misija OEBS-a u Srbiji, koja je pomoć pružila i kroz druge dve akcije - „Đak prvak“ i „Alkohol nije cool“.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.