Spremna dokumentacija za brojne projekte

danas.rs (R. Popović) 21. фебруар 2014. године Друштво Коментари

Panorama Nove Varoši Panorama Nove Varoši (foto: Foto Mirko)

Direkcija za izgradnju i građevinsko zemljište opštine Nova Varoš bazirala je tokom zime svoje aktivnosti na pripremi brojnih projekata na polju infrastrukture kako bi sa kompletiranom dokumentacijom učestvovala na predstojećim konkursima i javnim pozivima resornih ministarstava i donatora.

Stručnjaci ovog javnog preduzeća, na inicijativu rukovodstva, angažovali su se u protekla četiri meseca na izradi projektne dokumentacije i pripremama vezanim za dobijanje građevinskih dozvola i saglasnosti za različite projekte u oblasti putne i vodovodne infrastrukture, unapređenja kanalizacione mreže i objekata, kao i nekoliko urbanističkih poduhvata.

- Pauzu do početka građevinske sezone iskoristili smo da, na polju putne infrastrukture, uradimo glavne projekte za putni pravac Omraženje-Javor, u dužini od osam kilometara, puta od Negbine do Jasenova dugog oko šest kilometara i dva atarska puta na potezu Dubnica-Vrševina-Ljepojevići (MZ Božetići) odnosno Popovići-Brzakovići, na području mesne zajednice Akmačići. Kada je o selima reč, trebalo bi izdvojiti i da su završeni i glavni projekti sportskih terena u mesnim zajednicama Amzići i Draglica. U gradu smo se fokusirali za kompletiranje projekta ulica Komitska, Jevstatija Karamatijevića i Petlovac, uređenja dvorišta u OŠ „Živko Ljujić“, i posebno glavnog projekta uređenja Trga vojvode Petra Bojovića, ističe Miroljub Šaponjić, direktor opštinske Direkcije za izgradnju. Inžinjeri opštinske Direkcije privode kraju i projektnu dokumentaciju za glavne projekte vodosnabdevanja u Drmanovića (zaseok Drulovići - izvor Crvene vode), i Amzićima ( sa izvorišta Drulovića vodenice), kao i studija sa idejnim projektima navodnjavanja u mesnim zajednicama Božetići i Radoinja. Urađena su i dva značajna projekta fekalne kanalizacije, u prigradskim naseljima Petlovac i Vionik, a završena je i Studija i analiza zamene postojeće javne rasvete na štedljivo LED osvetljenje.

Aktivnosti stručnog tima Direkcije trenutno su usmerene na izradu dva urbanistička projekta. Reč je o urbanističkom i idejnom projektu nove Autobuske stanice na lokaciji radionice nekadašnjeg GP „Radnik“ u neposrednoj blizini magistralnog puta, kao i urbanističkog projekta azila za pse, čija lokacija još uvek nije precizirana, a u obzir dolaze deo oblasti Vučije, kao i pojedine parcele na području mesnih zajednica Božetići i Bukovik.

- U izradu projektne dokumentacije investirano je oko 5,5 miliona dinara, od kojih je 2,5 miliona dinara donacija republičke Kancelarije za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Maksimalno smo angažovani i na praćenju konkursa, svesni činjenice da su i druge lokalne samouprave na ovom polju aktivne, a da su budžeti ministarstava i donatora prilično redukovani te su nam javni pozivi najveća šansa da neki od ovih značajnih projekata u bliskoj budućnosti i realizujemo, kaže Šaponjić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.