Opština Nova Varoš je iz budžeta za 2013. godinu opredelila 1,7 miliona dinara za subvencionisanje kamata na kredite za oko 60 poljoprivrednih proizvođača u zlatarskom kraju. Ugovori o subvenciji, zahvaljujući kojoj je lokalna samouprava poljoprivrednicima olakšala nabavku uglavnom stoke, mašina i priključaka za mehanizaciju, podeljeni su nedavno u zgradi SO, uz obećanje opštinskih čelnika da će i u narednom periodu ulaganje na polju agrara biti jedan od prioriteta.

- Poljoprivreda je naša strateška grana i zato je opština vaš pouzdan partner. Ono što je do vas je da se bolje organizujete, okupite oko zajedničkih ideja i interesa i formirate udruženja kako bi lakše došli do para i tržišta, poručio je predsednik opštine Dimitrije Paunović okupljenim poljoprivrednicima, koji su zatražili veću podršku lokalne samouprave, ukazujući na brojne probleme, kao što su nedovoljan plasman proizvoda i loša naplata, posebno punomasnog zlatarskog sira, čija se cena kreće od 320 do 400 dinara po kilogramu.

Oznake: ekonomija poljoprivreda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.