Praznike čestitaju sudskim pozivima

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 01. јануар 2014. године Друштво Коментари

Novovaroški poštari (foto: Ž. Dulanović)

Mada su novogodišnji praznici počeli, a i Božić je na pragu, novovaroške poštonoše su u svojim torbama na adresu sugrađana isporučile svega pedesetak  tradicionalnih čestitki.

-  Praznici se uglavnom čestitaju elektronski ili SMS porukom, a lep običaj se povukao u zaborav pred naletom modernog. Za razliku od nekih srećnih vremena, danas se retko ko obraduje dolasku poštara – kažu Avdo Čikerić i Milivoje Dulanović, najstariji po stažu među pismonošama u Novoj Varoši.

Broj dekorisanih čestitki koje Avdo Čikerić i Milivoje Dulanović i njihove kolege poštari Milan Kuzeljević, Miloš Mišević, Miloš Jadžić, Milan Đenić, Milan Gujaničić, Branko Vasilić i Safet Juković danas zajedno isporuče meštanima gradskih i prigradskih naselja i okolnih sela, nekada je stizao samo na jednu adresu. To međutim ne znači da radnici Pošte u Novoj Varoši  imaju i manje posla.

- Umesto penzija i pisama sa lepim vestima godinama unazad nosimo uglavnom račune, a zatrpani smo i sudskim pozivima i presudama. A naš narod ne voli kada mu se dira u novčanik, pogotovo u ovoj besparici i kriznim vremenima. Zbog toga  nas danas izbegavaju i oni koji su nam nekada trčali u susret raširenih ruku i sa osmehom,  a posao nam postaje visokorizičan – kažu poštari Avdo Čikerić i Milivoje Dulanović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.