Bolnici poklonili posteljinu

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 24. јануар 2014. године Друштво Коментари

(foto: Ž. Dulanović)

Porodica Vojka Purića, vlasnika kompanije „Složna braća“ iz Drmanovića,  poklonila je 50 kompleta posteljine Bolnici u Novoj Varoši , koja radi kao Istureno odeljenje Opšte bolnice Užice. Poklon u vidu aparata kardio-tokografa dobila je i služba za zdravstvenu zaštitu žena pri Domu zdravlja u ovom gradu, a donacija je obezbeđena posredstvom Programa evropskog partnerstva sa opštinama (EU PROGRES).

Donaciju Bolnici koja na grudnom i internom odeljenju ima 30 postelja, u ime porodice Purić uručio je Zoran Purić, sin vlasnika kompanije. On je apelovao na sugrađane da slede primer ove porodične firme i, u skladu sa mogućnostima pomognu zdravstvene ustanove u gradu na padinama Zlatara.

– Donacija je značajna i dobrodošla jer nam hronično nedostaju posteljina, ćebad, peškiri i papuče za pacijente, a neophodna nam je i mašina za pranje i sušenje veša, jer su postojeće izraubovane i stare gotovo četiri decenije. Neophodna nam je i medicinska oprema poput EKG-a, kao i aparata za merenje pritiska i nivoa šećera u krvi–kaže upravnica  Bolnice dr Milka Baždar.

Vrednostkardio-tokografa koji je kao donacija stigao u Dom zdravlja je oko dve hiljade evra, a pomoću ovog aparata moguće je pratiti stanje i razvoj ploda odnosno bebe u stomaku od 28 nedelje trudnoće sve do porođaja.

– Zahvaljujući kardio-tokografu, moguće je rano otkrivanje  pogoršanja stanja kod trudnica, posebno obolelih od dijabetesa i hipertenzije, kako bi se blagovremeno započeo porođaj , sprečile  komplikacije i eventualni tragični epilog za plod – kaže načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena pri Domu zdravlja dr Goran Mihailović. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.