Подршку из фонда за локалне самоуправе добиле општине Нова Варош и Прибој

ppmedia.rs 14. април 2018. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Priboj (foto: Oпштина Прибој)

Подршку из Фонда за локалне самоуправе Министарства државне управе и локалне самоуправе за реализацију пројеката ове године добиће 59 општина и градова Србије међу којима су Прибој и Нова Варош.

Из Фонда за локалне самоуправе биће финансирана реализација три врсте пројеката, па ће 33 локалних самоуправа добити више од 262 милиона динара за инфрструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта и јавне управе, комуналној инфраструктури, јавним парковима и расвети.

Такође, 18 општина и градова добиће више од 48 милиона динара за набавку савремених информационих технологија које ће омогућити увођење е-Управе и боље пружање услуга грађанима и привреди, док ће са више од 10 милиона динара бити подржано осам локалних самоуправа у организацији културних, спортских и туристичких манифестација.

Општина Прибој конкурисала је са пројектом „Радови на инвестиционом одржавању тротоара у Немањиној улици и за ову намену из ресорног министарства одобрено је 10,5 милиона динара, док је Нова Варош добила око 4 милиона динара за набавку савремених информационих технологија.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.