Радници “Мерцер трејд”-а већ четири месеца без плате, штрајк једино решење

glaszapadnesrbije.rs 12. март 2018. године Коментари

Zlatarinfo logo (foto: Глас западне Србије)

Тридесетак радника нововарошке фирме “Мерцер трејд” данас је отпочео штрајк рада због неисплаћених зарада.

Турска компанија “Мерцер трејд” је овај погон отворила 2016. уз обећање да ће до јануара 2017. бити запослено 70 радника и то уз плату од 350 евра у бруто износу.

Како тврди наш саговорник Џенад Хаџиибрахимовић, радник у штрајку, челници фирме намеравају да погон преселе у Босну, штавише, каже да су једну производну линију већ расклопили и спремили за пренос.

Погон - Кокин Брод (foto: Глас западне Србије)

“Плату нисмо примили већ четири месеца, а управа обећава од петка до петка. Већина радника прехрањује целу породицу са тим приходом, али директора то не занима ”, каже Хаџиибрахимовић.

Он додаје и то да су многи од њих подигли готовинске кредите у банкама обзиром да је гаранција била хала и земљиште које је предузеће “Мерцер трејд” добило у закуп од општине на 10 година.

Празан погон у кокином броду (foto: Глас западне Србије)

“Банке нас зову сваки дан, кажу да ће нас судски гонити због кашњења уплате рата” рекао је Хаџиибрахимовић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.