Активиран бесплатан број за пријаву рада "на црно"

novosti.rs 10. март 2018. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija/Pixabay.com

У склопу пројекта "Реци НЕ раду на црно", који спроводи Министарство за рад, а чију је реализацију финансијски подржала норвешка амбасада, активирана је бесплатна телефонска линија за пријаву рада "на црно".

У склопу пројекта "Реци НЕ раду на црно", који спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а чију је реализацију финансијски подржала норвешка амбасада, активирана је бесплатна телефонска линија за пријаву рада "на црно".

Грађани Србије могу анонимно, позивом на број 0800 300 307 да пријаве уколико су радно ангажовани без закљученог уговора о раду, као и сваку другу незаконитост у раду, саопштило је ресорно министарство.

Министар Зоран Ђорђевић позвао је све којима су ускраћени основни принципи достојанственог рада да траже своја законска права и пријаве рад "на црно".

"Од нелегалног рада штету имају сви - држава, послодавци који раде у складу са законом, а нарочито радници који губе социјалне бенефиције. Зато охрабрујем све грађане да пријаве уколико раде без уговора о раду и нису пријављени на обавезно социјално осигурање. За овакве прекршаје санкције ће сносити искључиво послодавци, не и радници који су радили на црно. Министарство којим руководим одлучно је у борби за заштиту права радника и омогућавање здравог окружења за послодавце, са циљем да Србија буде уређена земља, раме уз раме са земљама ЕУ", поручио је министар Ђорђевић.

У склопу пројекта планиране су бројне активности, укључујући појачан рад Инспектората за рад на терену и едукативне радионице широм Србије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.