Уместо саучешћа затвор

glaszapadnesrbije.rs 07. март 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija/ thinkstock

Горњи Милановац - Весна Недељковић (58) из Горњег Милановца завршила је у затвору у Пожаревцу на издржавању петодневне казне због кашњења предаје оружја које је припадало њеном покојном супругу.

„Отац Веселин преминуо је 28. децембра 2016. и имао је ловачку пушку и пиштољ у његовом власништву са свим папирима. Мајка Весна оружје је однела у полицијску станицу у Горњем Милановцу 45. дан након очеве смрти, али су је обавестили да је законски рок за подношење оружја 40 дана. Иако је тврдила да није била обавештена за законски рок, одговор је био да може да прочита на сајту Министарства унутрашњих послова и да писано обавештење није дужна да добије”, каже за Глас западне Србије Веснин син Војкан Недељковић.

Војкан каже да се његова мајка Весна тренутно налази у затвору јер није платила казну од 5 000 динара због кашњења од пет дана, јер се није осећала кривом. 

„Била је у жалости, али и није знала за закон који је обавезује на рок. Питам се да ли неко у Србији зна за тај закон и да ли су генерације моје мајке у обавези да се на сајтовима обавештавају о изменама и допунама Закона”, додаје Недељковић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.