Највише снега на Златару, у Сјеници скоро да га нема

glaszapadnesrbije.rs 26. фебруар 2018. године Друштво Коментари

Водена пољана, општина Нова Варош, Водена пољана, општина Нова Варош, (foto: glaszapadnesrbije.rs)

Западна Србија – Снег који већ без престанка пада 24 сата уз минус и ветар, правио је проблеме путарима и грађанима. Иако се путеви чисте, возачима се саветује додатан опрез, јер коловозе изнова прекрива снег.

Према речима заменика председника општине Сјеница Микаила Каличанина температура у овој општини је око -12 степени, снег пада али није јаког интезитета тако да нема непроходних путева. На Пештерској висоравни висина снежног покривача је око 10 центиметара.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић каже да су сви магистрални и регионални путеви проходни.

„Јавно предузеће има довољно соли и ризле, град је чист, али ако снег настави да пада овим интензитетом неће бити могуће да се свуда уђе са тешким машинама”, казао је Васиљевић.

Он је истакао да овакве временске прилике нису неуобичајене за мештане општине подно Златара као и да на овој планини на појединим местима висина снежног покривача достиже пола метра, док је снег у Воденој Пољани достигао и читав метар.   

У општини Лучани снег непрестано пада више од 20 сати и висине је око 20 центиметара.

„Од јуче поподне снег пада нон – стоп, али су екипе ЈП све време на терену и сви путни правци су проходни, соли и ризле има довољно”, казао је за Глас западне Србије директор ЈП “Путеви Драгачево” Милија Миленковић. Он је додао да је најкритичније било на Јелици у Горњем Дубцу и Грабу, али да је и туда прочишћено као и да аутобуси иду без застоја.

Према речима техничког директора “Путева Ужице” Слободана Божовића све деонице од Ужица до Пријепоља које су у надлежности овог предузећа су проходне.

“Највише снега има преко Златибора око 30 центиметара, има га и на коловозу, екипе и механизација су на терену, саобраћај је успорен, али нема застоја”, казао је Божовић и додао да чишћење отежава то што снег непрестано пада.

„Соли и ризле има довољно, екипе су на терену 24 сата, сва механизација је укључена, тако да су и критичне тачке као што је деоница пута преко Кадињаче проходне”, нагласио је Божовић.

Он је истакао да највећи проблем праве камиони и шлепери који су на пут пошли без зимске опреме, па често долази до исклизавања и попречивања на путу што додатно успорава саобраћај.

Помоћник градоначелника града Чачка Милан Бојовић каже да се на територији града саобраћајнице чисте све време и да нема непроходних путних праваца.

„Све сеоске месне заједнице снабдевене су раоницима и возама и обезбеђена је нафта, а у помоћ прискачу и тешке машине које чисте регионалне и магистралне путеве.

Начелник сектора за ванредне ситуације Моравичког округа Слободан Јоловић каже да су сви путни правци проходни, а снабдевање електричном енергијом је уредно.

„Део аутопута од Љига до Прељине, Ибарска магистрала и путни правци ка Ужицу су чисти.

Командант штаба за ванредне ситуације у Бајиној Башти Радомир Филиповић издао је превентивно упутство грађанима за поступање у екстремним ситуацијама, у којем се саветује грађанима да испред својих кућа и улаза чисте снег, посипају со и пепео али како да поступају у случају да се нађу напољу током снежне олује.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.