Општина Прибој новац за славље преусмерила деци

glaszapadnesrbije.rs 02. фебруар 2018. године Друштво Коментари

Притисци -  вера и презимена мењали се из више разлога и у Прибоју Прибој (foto: Д. Гагричић))

У Општина Прибој неће бити свечаности поводом Дана ове локалне самоуправе, већ ће новац намењен за прославу бити усмерен за летовање 50 деце са Косова и Метохије.

Данас је Дан општине Прибој, дан када се први пут помиње у Повељи Краља Фридриха III, која је издата 20. јануара 1448. по Јулијанском календару, односно 2. фебруара по Грегоријанском.

Као и претходне четири године, од када је 2. фебруар усвојен као нови Дан општине Прибој, неће бити прославе, већ ће новцем намењеним за то бити обезбеђен одлазак деце из Прилужја - општина Вучитрн, у прибојско одмаралиште у Сутомору.

Претходне четири године средства су била преусмерена у сектор образовања, здравства и социјалне заштите, па су тако новцем који није потрошен за свечарење, купљени неопходни медицински апарати, о трошку Општине у Церн су путовали најбољи прибојски ученици, летовало је 55 деце из материјално угрожених породица, а прошле године, захваљујући уштедама, обновљене су амбуланте у сеоском пподручјима.

Честитке поводом Дана општине Прибој грађанима и грађанкама Прибоја, упућује председник Општине Прибој Лазар Рвовић и председник Скупштине општине Борис Мрдовић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.