Прибој до краја 2019. добија топлану на биомасу

glaszapadnesrbije.rs 02. фебруар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Становници Прибоја од наредне године грејаће се на биомасу. Пројекат преласка са фосилних горива на овај обновљив извор енергије реализује се у три фазе, и требало би да буде завршен до 2019, објављено је на сајту те Општине.

О овоме је било речи и приликом недавне посете амбасадора Немачке у Србији Аxела Диттмана Општини Прибој, а осим биомасе тема састанка била је развојна сарадња Немачке и Србије.

Као најбоље решење за сарадњу на локалу истакнута је сарадња са ГИЗ-ом и Немачком развојном банком (КфW), у кључним пројектима, попут преласка на биомасу, преноси сајт Општине Прибој.

Подсетимо, министар рударства и енергетике Александар Антић потписао је у јуну 2017. Споразуме о зајму и донацијама са представницима Немачке развојне банке (КфW) и Владе Швајцарске, који предвиђа да 10 топлана у Србији са фосилних горива пређе на коришћење обновљивих извора енергије, односно биомасу.

Осим топлане у Прибоју, тим пројектом обухваћена су и постројења у Малом Зворнику, Новој Вароши, Новом Пазару, Пријепољу, Бајиној Башти, Ваљеву, Кладову, Мајданпеку и Бечеју.

Извор: еКапија

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.