Ухапшен возач који је на пешачком прелазу ударио девојчицу

ppmedia.rs 10. јануар 2018. године Друштво Коментари

Пешачки прелаз где је С.М. оборена Пешачки прелаз где је С.М. оборена (foto: ppmedia.rs)

Девојчица С. М. (12) која је повређена у уторак увече код Прибоја, у месту Лука, пошто ју је возач ударио аутомобилом на пешачком прелазу, налази се у Клиничком центру у Крагујевцу и није животно угрожена. У Полицијској управи у Пријепољу нам је потврђено да је полиција пронашла и ухапсила возача А.Б. (1993) из Прибоја који је возилом повредио девојчицу те да му је одређен притвор до 48 часова по налогу заменика Основног јавног тужиоца у Пријепољу.

 Како сазнајемо из кругова блиских истрази А.Б. је након што је ударио девојчицу напустио место несреће а затим се брзо вратио и малу С.М. довезао у Општу болницу у Прибоју а након тога измислило целу причу да је друго возило ударило дете. Међутим цео догађај снимиле су сигурносне камере оближњег предузећа па је то помогло полицији да брзо расветли цео случај и ухапси несавесног возача.

– Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу ухапсили су А.Б. (1993) из Прибоја, осумњиченог да је у уторак изазвао саобраћајну незгоду у којој је повређена дванаестогодишња девојчица. Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја осумњиченом је по налогу заменика ОЈТ у Пријепољу одређено задржавање до 48 часова након чека ће бити уз кривичну пријаву бити приведен тужилаштву – речено је за „ПП Медиу“ у ПУ Пријепоље.

Како сазнајемо до несреће је дошло након што је малолетна С.М. изашла из аутобуса градског превоза и потом кренула да пређе улицу на пешачком прелазу. У том моменту, возило које се кретало из правца старог дела града ка Новом Прибоју девојчицу је ударило и оборило. Од силине удара ранац који је С.М. носила са собом одлетео је на другу коловозну траку и преко њега је прешао други аутомобил које је ишао из супротног смера док је девојчица остала да лежи на асфалту.

С.М. је у прибојску болницу довезена у несвесном стању, али је убрзо дошла свести. Међутим, због природе повреда она је пребачена у Ужице, како би је снимили скенером. Међутим како у Ужичкој болници скенер није радио и није било на Одељењу дечијег хирурга девојчица је прослеђена у КЦ Крагујевац.

Видно потрешена рођака мале С.М. кратко је казала да се дете са мајком налази у Крагујевцу и да је снимљено на скенеру те да је констатовано да нема ломова и повреда опасних по живот, али и да је девојчица угрувана и са пуно огреботина по телу.

– Све се ипак срећно завршило. Чекамо још неке прегледе, дете има доста посекотина и модрица по лицу и другим деловима тела – кратко је казала рођака повређене девојчице.

Цео случај слнимиле су камере једног саобраћајног предузећа које се налази у непосредној близини где се догађај десио.

– У фирми радим више од једне деценије, прозор из канцеларије окренут је право ка магистрали и до сада изузев једног возила са стpаним таблицама нисам никада видела да се неки аутомобил зауставио испред пешачког прелаза како би пропустио пешаке да пређу на другу страну пута – каже једна од радница из оближњег предузећа.

Иначе место на којем се десио немио догађај слови за једну од црниих тачака на деоници пута која води од Новог Прибоја ка старом делу града кажу мештани Луке.

– Ово није први пут да се овакве ствари дешавају, магистрала је, брзо се вози и реко ко обраћа пажњу на пешачки прелаз. Овде је током зањих десетак година неколико особа повређено а колико се сећам настрадао је и један старији човек – каже један од житеља места где се несрећа десила.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.