Ивањичани победници Божићног турнира

ppmedia.rs 07. јануар 2018. године Спорт Коментари

Детаљ са финалне утакмице Божићног турнира Детаљ са финалне утакмице Божићног турнира (foto: ppmedia.rs)

Екипа“ Бели и Лака“ састављена од играча из Ивањице победник је 9. Божићног турнира у малом фудбалу у сениорској конкуренцији, они су у финалу били бољи од домаће екипе “Дукат Макс бет“ и славили са 4:0 (3:0), треће место припало је новопазарској екипи „Јагњеће печење код Бенка“. У конкуренцији ветерана најбоља је била екипа „Брезовице“ из Пљеваља док је код кадета победнички пехар припао екипи „Такси Цако“.

Финалном утакмицом између екипа „Бели и Лака“ – „ Дукат Макс бет“, стуштена је завеса на 9. Божићни турнир у малом Фудбалу. У одличној фудбалској представи, боље су се снашли играчи из Ивањице и сасвим заслужено стигли до победе и новчане награде од 200 хиљада динара. На основу свега виђеног током три дана трајања турнира са правом можемо рећи да је победио спорт у граду подно Златара. У прилог овој констатацији иде и то да је финалну утакмицу посматрало скоро хиљаду посетилаца, док је због малог капацитета дворане бар још њих две стотине остало испред улаза. Такође, публика је аплаузом са трибина наградила сваки леп потез без обзира на то да ли је долазио од стране њихових љубимаца или од играча из супарничког табора.

– Једно велико хвала домаћину на феноменалној организацији и топлом пријему. Лакше него што смо очекивачи стигли смо до пебеде у финалној утакмици, можда је ипак превладала наша дужа клупа и већи фонд квалитетних играча – каже капитен победнићке екипе „Бели и Лака“ Видан Бојовић.

И из поражене екипе имају само речи хвале за организацију, али остаје жал због пораза у финалу.

– Изгорели смо од жеље да пред нашом публиком која нас је носила током целог такмичења стигнемо до победе. Идемо даље надам се до године да ћемо успети да се попнемо за степеник више – казао је капитен „Дукат Макс бета“ Стефан Боранијашевић.

Публика је током финалне вечери могла и да ужива у женском фудбалу. Своје умеће и завидно познавање игре са фудбалском лоптом показале су играчице ЖФК „Шумадија“ из Крагујевца и Златара, које су одиграле ревијалну утакмицу и побрале бројне аплаузе публике.

Сваки динар уложен у спорт стоструко се враћа казао је испред локалне самоуправе која је била покровитељ турнира председник Скупштине Никола Јелић.

– У нашем народу постоји веровање да све ваља почети за Божић и божићне празнике. Пре девет година тако је група ентузијаста и спортских радника одлучила да организује Божићни турнир што се сада испоставља као одличан потез и хвала им на томе. На нама остаје да ту традицију одржавамо и дижемо из године у годину на већи ниво – истакао је Јелић.

Наде нововарошког фудбала у друштву председника Скупштине Николе Јелића Наде нововарошког фудбала у друштву председника Скупштине Николе Јелића (foto: ppmedia.rs)

Иза успешне организације стоји организациони одбор који је мукотрпно радио како би све било у најбољем реду каже директор турнира Радомир Матовић.

– Велики број екипа, одличан одзив публике и бројни квалитетни играчи који су заиграли на турниру показатељ су да је ово једна од најбољих спортских манифесстација овог карактера у целој западној Србији – задовољно наглашава Матовић.

Председник општине Радосав Васиљевић са сарадницима Љубивоје Вранић (председник Спортског савеза) и Радомир Матовић (директор турнира) Председник општине Радосав Васиљевић са сарадницима Љубивоје Вранић (председник Спортског савеза) и Радомир Матовић (директор турнира) (foto: ppmedia.rs)

Током три дана трајања Божићног турнира све је протекло у најбољем реду и без иједног инцидента.

– Сви учесници су били задовољни како је турнир протекао и нисмо имали ниједну примедбу. Потрудили смо се да покажемо да Нова Варош као мали град може да направи неку велику ствар као што је то овај турнир – казао је председник Спортског савеза Љубивоје Вранић.

Најбољи играч Божићног турнира Жарко Грбовић и директор турнира Радомир Матовић Најбољи играч Божићног турнира Жарко Грбовић и директор турнира Радомир Матовић (foto: ppmedia.rs)

Ласкаво признање намењено најбољем играчу турнира припало је Жарку Грбовићу играчу Дукат Макс бета.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.