Ски сезона почела и на Златару

glaszapadnesrbije.rs 23. децембар 2017. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo (foto: Glas zapadne Srbije)

Сезона скијања почела је и на Златару, а љубитељима овог спорта на располагању ће бити стазе у дужини од око три и по километра, међу којима је и једна која води до самог центра Нове Вароши.

Шеф скијалишта на Златару Салих Туркмановић, каже да на стазама има од 25 до 30 центиметара утабаног снега, што је предуслов за добро скијање.

"Гужви нема, стазе су добро уређене. Рекреативна стаза је дуга 600 метара и опслужује је жичара Сидро. Цена ски паса је 800 динара за одрасле и 600 динара за децу", рекао је Туркмановић.

Према његовим речима, постоји још једна стаза која је права реткост у Србији, али и на Балкану.

Шеф скијалишта на Златару Салих Туркмановић, фото: Глас западне Србије Шеф скијалишта на Златару Салих Туркмановић, фото: Глас западне Србије

"Та стаза је дуга 1.300 метара и она се спушта скроз до центра града. Целом својом дужином је осветљена и оснежена. Ушла је у категоризацију за одржавање такмичења. То је једна инпозантна слика, немате представу док не станете на скије и стазу, онда вам се отвори видик да видите град. Мислим да нигде не постоји могућност да се стазом спустите до центра града, аутобуске станице и да се вратите жичаром натраг. То је право уживање", истакао је Туркмановић за Глас западне Србије.

Он додаје да је дневна цена ски паса на жичари четворосед 1.200 динара.

Туркмановић истиче да је прошла година била солидба, али очекује да ће ова бити знатно боља, јер се ишло ка бројним повољностима за све посетиоце ове планине.

Zima na Zlataru 2016 Zima na Zlataru 2016 (foto: zlatarinfo.rs)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.