Златибор очекује око 30.000 гостију за новогодишње празнике

cajetina.org.rs 09. децембар 2017. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo

Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор, са четири бесплатна новогодишња концерта, наградиће све посетиоце Златибора који су допринели да ова планина са околином буде званично најпосећеније туристичко место у Србији током 2017. године – изјавио Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибора, напомињујући да је Златибор ове године посетило пет одсто више туриста и да је број страних туриста повећан за седам одсто у односу на исти период прошле године.

Новогодишњи програм почињемо 29. новембра концертом "Рибље чорбе", наредне вечери наступа Тони Цетински а у новогодишњој ноћи све посетиоце ће забављати Јелена Томашевић и трубачки оркестар Марка Глигоријевића – рекао је Живановић, најављујући новогодишњу туристичку понуду и додао да ће првог дана нове године наступити "Лексингтон бенд" на Краљевом тргу у центру Златибора.

Живановић је истакао да су сви туристички локалитети спремни за зимску сезону, а туристички садржаји биће прилагођени гостима и посетиоцима Златибора, тако што ће у оквиру "Дино парка" бити активно велико клизалиште, неколико стаза за санкање и ски-школа за децу. "Авантура парк" ће омогућити константно скијање и санкање са својим системом за вештачко оснежавање, а званична ски сезона на Златибору креће 21. децембра док ће дневна цена ски-паса на скијалишту Торник бити иста као прошле године и износиће 1.950 динара - додао је Живановић.

Подршку напорима Туристичке организације активно пружа општина Чајетина развојем неколико пројеката, као што су изградња златиборске гондоле, од центра Златибора до планине Торник, завршетак радова на изградњи културног центра и најактуелнија куповина спортске хале, са свим пратећим смештајним и забавним капацитетима - изјавио је Арсен Ђурић, заменик председника општине Чајетина и изразио очекивање да ће Златибор током новогодишњих празника посетити око 30.000 гостију.

Члан бенда "Рибља чорба" Мирољуб Миша Алексић најавио је одличан провод, нагласивши да ће поводом обележавања 40 година постојања, највећи део програма бити стари хитови, али ће представити и три песме са новог албума, чије се издавање очекује у марту наредне године.

Звезда новогодишње вечери Јелена Томашевић навела је да ће извести шаролик музички програм од попа, преко рока до обрада у традиционалном стилу и да ће после више година наступати на Златибору, на коме често борави са породицом. "Певаћу, као и до сада, за децу, маме и баке" - закључила је Томашевићева.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.