Пораст насиља у породици

ppmedia.rs 08. децембар 2017. године Друштво Коментари

Policija - Prijepolje (foto: ppmedia.rs)

На подручју Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши од почетка године до краја новембра евидентирано је 64 кривичних дела насиља у породици, речено је данас у Пријепољу. По подацима полиције највише починилаца регистровано је у Пријепољу, 35, у Новој Вароши 12 и у Прибоју 17, рекла је новинарима координаторака за та питања у Полицијској управи Пријепоље Ана Пузовић – Глушчевић.

Она је нагласила да је од почетка примене Закона о спречавању породичног насиља, од 1. јуна до почетка децембра ове године, полиција изрекла низ мера за сузбијање насиља у породици.

„Припадници МУП-а у Пријепољу изрекли су укупно 169 хитних мера, 112 мера забране учиниоцу да контактира жртву и прилази јој и 57 мера привременог удаљења учиниоца из стана“, рекла је она.

Додала је и да су те хитне мере учиниоци прекршили у седам случајева па им је полиција поднела прекршајне пријаве, на основу којих су прекршајни судови изрицали казне затвора.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.