Спортски дани у част слободе

Д. Гагричић 20. октобар 2017. године Друштво Коментари

Нова Варош - иницијатива за спортске сусрете поводом 1. новембра прихваћена после 19 година (Фото: Д. Гагричић) Нова Варош - иницијатива за спортске сусрете поводом 1. новембра прихваћена после 19 година (Фото: Д. Гагричић)

Гостују рукометаши „Металопластике“ из Шапца, кошаркаши бјелопољског „Јединства“, клубови малог фудбала из Пријепоља, Новог Пазара и Даниловграда. Програм поводом 1. новембра - Дана општине и 105-годишњице ослобођења од Турака.

Спортисти нововарошке општине и њихови гости  у дворани Гимназије  поделиће мегдане у славу и част ратника, који су Нову Варош и Стару Рашку 1912. године  ослободили од Турака и  тако  дати добринос обележавању Дана општине - 1. новембра.

Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза  у петак је  саопштио програм Спортских дана, којима се спортисти први пут укључују у обележавање празника  Општине.

Прва утакмица је у понедељак 30. октобра, у 18 сати – рукометаши „Златара“, члана Прве Б лиге Србије, одмериће снаге са супрелигашом  „Металопластиком“ из Шапца.

У уторак ће, у истом термину, кошаркаши Златара“ дочекати „Јединство“ из Бијелог Поља, члана Прве лиге Црне Горе.

Такмичења  од понедељка до среде у дворани Гимназије Такмичења од понедељка до среде у дворани Гимназије

Укакмице у малом фудбалу играју се у среду, 1. новембра. Састају се КМФ „Златар 033“ - КМФ ПП 192“  из Пријепоља  и КМФ „Нови Пазар“ - КМФ „Милитари“ из Даниловграда. У среду у 16,30 сати  у хотелу „Панорама“ биће додељене дипломе ђацима полазницима школе пливања.

- Овакве или сличне спортске приредбе улазе у календар Спортског савеза и  постаће традиција за Дан општине - наглашава Вранић.

Иницијативу за обогаћивање  програма активности и подсећање на историјски међаш – 1. новембар 1912. године, покренула је група ентузијаста пре 19 године. Било је то чим  је Скупштина општине Нова Варош 13. јула 1998. године подржала  предлог Комисије  за   утврђивање назива улица и тргова, грба и општинског празника да се најзначајнији  датум општине - 1. новебар 1912. године - обележава у славу и част ратника који су донели слободу.

На одуживање дуга и  укључивања спортиста у празник свих грађана последњих година је у више прилика  локалну управу, клубове и Спортски савез подсећало Удружење  потомака ратника 1912-1920. године „Војвода „Петар Бојовић“ у Новој Вароши.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.