Humanisti Nićiforu Aničiću uručen zlatnik Petra Bojovića

Rade Prelić 27. јул 2017. године Друштво Коментари

Nićifor Aničić Nićifor Aničić (foto: Rade Prelić)

Poznatom biznismenu iz Johanezburga Miševčani poklonili zlatnik Petra Bojovića.

U znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć oko obnove  spomen česme vojvodi Petru Bojoviću u selu Miševići, predstavnici ovog sela posetili su ovih dana Nićifora Aničića na njegovom imanju u selu Aljinovići i uručili mu zlatnik vojvode Petra Bojovića. 

Ovaj nadaleko poznati humanista i dobrotvor, rodjen je u Grončarevu ispod planine Jadovnik, a dugo godina živi i radi u Južnoafričkoj republici. Veliki zaljubljenik svog rodnog kraja nebrojeno puta je pomogao onima kojima je to bilo potrebno. Osnivač je" Društva srpskih domaćina", poznatog u celoj Srbiji, a u rodnom Grončarevu pomogao je svom bratu Marku da trajno sačuvaju dedovsko oginjište.

Radojko Čolović Radojko Čolović (foto: Rade Prelić)

U Aljinovićima Aničić je kupio nekadašnje posede Zemljoradničke zadruge iz Prijepolja i ulaže velika sredstva u obnovu stočarstva, a desetine hektara već su zasejane raznim žitaricama.

Aničić je obećao pomoć oko uredjenja spomen sobe vojvodi Bojoviću u zgradi škole u Miševićima, kao i pomoć oko igradnje puta Miševići - Goračići.

Sa  imanja u Aljinovićima Sa imanja u Aljinovićima (foto: Rade Prelić)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.