Завршен 30. Сабор фрулаша Србије "Ој Мораво" у Прислоници

glaszapadnesrbije.rs 24. јул 2017. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo Награђени фрулаши, фото: ТО Чачка

Синоћ је у Прислоници, завршен 30. Сабор фрулаша "Ој Мораво." По одлуци стручног жирија у савременом свирању уз пратњу оркестра најбољи је био Лукић Јанко из Крагујевца, док су друго и треће место освојили Дарко Прелић из Нове Вароши и Богдан Лукић из Крагујевца.

У фрулашком надметању у овој категорији учествовало је 11 фрулаша који су учешће у финалном такмичењу у Прислоници освојили на предтакмичењима у Осаоници код Жагубице, Бољевцу, Рачи код Крагујевца, Врањској бањи, Игрошу код Бруса и Иђошу код Кикинде.

Стручни жири чинили су: Катарина Азањац, композитор Зоран Христић, фрулаш Вељко Кокорић, етномузиколог проф. др Димитрије Големовић и мајстор фруле Владе Баралић.

Награду за најбоље одсвирано коло освојио је Вељко Михајловић из Лесковца, док је победник у категорији најбоље одсвиране песме Андреја Трајковски из Новог Пазара. Најупечатљивији сценски наступ имала је Дајана Ђокић из Бруса, а публици се највише допало музицирање Димитрија Николова из Лесковца.

Овогодишња повеља за допринос развоју фрулаштва у Србији припала је двојици фрулаша и то Слободану Вукићевићу из Чачка И Јовици Арсенијевићу из Звечана.

У дводевном такмичењу на овом старом музичком инструменту у Прислоници учествовало је преко 70 такмичара у различитим категорија.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.