Премијерка и малинари постигли договор о формирању радне групе за откупну цену

Глас западне Србије 07. јул 2017. године Економија Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић, фото: Глас западне Србије

Премијерка и малинари постигли договор о формирању радне групе за откупну ценуцена црвеног злата, јуче је на састанку произвођача малине и извозника са премијерком Аном Брнабић договорено да представници ресорних министарстава заједно са произвођачима и извозницима отпутују за Пољску, казао је за Агропрес председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић.

“Верујем да ће ускоро бити понуђена реална откупна цена од најмање 200 динара. На састанку у Влади Србије договорено је да радно тело отпутује у Пољску како би се упоредила тржишта цена и квалитет малина а након тога формирала аконтна откупна цена за овогодишњи род,"истиче Радовић додајући да ће у Пољској представник произвођача бити др Александар Лепосавић са чачанског Института за воћарство.

Док произвођачи очекују да просечна цена малине буде 1,83 евра, извозници тврде да је за ниску цену домаће малине крива Пољска која јој обара цену. Да би се утврдила цена, отпутоваће се у Пољску, јер цена српске малине не може бити испод или у равни са њиховом. Стога, малинари очекују бонус за квалитет српског виламета. Такође је договорено да се уради анализа домаћег и страног тржишта и на основу тога формира прихватљива цена. Више ће се знати следећег четвртка, када је и наставак дијалога.

Разговору са произвођачима малина и хладњачарима су поред премијерке Брнабић присуствовали министри трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

 Извор: Агропрес

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

maline cena maline otkupn cena maline


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.