Ana Radović ide na Evropsko prvenstvo

Ana Vukovic 28. јун 2017. године Варошани Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Ana Radović (foto: Jean-Philippe Carlier)

Novovarošanka Ana Radović, predstavljaće Srbiju na Evropskom prvenstvu u basketu tri na tri. Ona i njene saigračice su na kvalifikacijama u francuskom gradu Poitijeu izborile „vizu“ za takmičenje koje će se održati u Amsterdamu od 7. do 9. jula. Rivalke iz grupe biće im košarkašice Češke i Italije.

- Imali smo veoma težak raspored. Odmerili smo snage sa Izraelom, Francuskom, a onda i sa Rusijom i Ukrajinom. Dve utakmice smo pobedili, dve izgubili, ali je veoma važno to što smo najdjačali Ukrajinu koja je treća na svetu i tako se i kvalifikovali za Evro kup - objašnjava Ana Radović.

Basket tri na tri postao je i olimpijski sport, a čitava ova priča, započeta među drugarima iz kraja, na koševima iza zgrada, sada se sve više uozbiljuje. 

- Svima nam je bio prvi put da igramo, tako da nismo ni imali neka velika očekivanja. Ipak, pokazali smo da zaslužujemo da se takmičimo sa igračima basketa iz drugih evropskih zemalja, i sigurna sam da ćemo u Amsterdamu dati sve od sebe i pružiti kvalitetne mečeve- dodaje Ana koja već neko vreme karijeru gradi u Francuskoj i trenutno je angažovana u Kalaisu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ana radovic


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.