Преминула девојка којој су на пумпи пуцали у главу

novosti.rs ( Е.В.Н.) 30. мај 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: Fejsbuk)

Каплановићева имала тешке повреде главе, које су биле кобне. Кристина намеравала да упише студије у Београду.

Радница бензинске станице Кристина Каплановић (19), из Нове Вароши, која је у четвртак увече тешко рањена током оружане пљачке пумпе НИС-а у Великом Мокром Лугу, преминула је у понедељак у поподневним сатима у Клиничком центру Србије. Каплановићева је изгубила четвородневну битку на одељењу шок А, где је пребачена с тешким повредама главе које јој је ватреним оружјем нанео непознати разбојник због пазара у износу од 10.000 динара.

Инцидент који је девојку стајао живота одиграо се у четвртак увече, око 22.30, када је наоружани нападач улетео на пумпу на ауто-путу у смеру ка Нишу. У тренутку пљачке, Кристина Каплановић је на радном месту била с двојицом колега. Незванично, пљачкаш је с пиштољем у рукама гурао раднике у угао објекта. Иако нису пружали никакав отпор, девојка је у једном тренутку нагло окренула главу када је нападач, највероватније рефлексно, испалио хитац и погодио Каплановићеву у потиљак.

Након што је девојка пала обливена крвљу, пљачкаш се уплашио и узнемирено, без новца из касе, у којој је било око 10.000 динара, побегао у правцу шуме иза бензинске станице, која се протеже дуж ауто-пута. Двојица уплашених радника су одмах позвала полицију и Хитну помоћ, која је Кристину превезла у Ургентни центар, где су се лекари данима борили за њен живот.

Нападача су снимиле безбедносне камере на самој бензинској станици, али полиција још увек трага за њим, не откривајући његов идентитет. Припадници МУП-а неколико дана претраживали су терен око пумпе прикупљајући доказни материјал који би их одвео до нападача.

Кристина Каплановић је у Београд дошла из Вилова код Нове Вароши прошлог лета, када је полагала пријемни испит за Вишу пословну школу. Како није примљена на буџет, решила је да паузира и да ради, па да ове године покуша поново да упише студије. Становала је код тетке у Винчи, одакле је сваког дана одлазила у Велики Мокри Луг, да би зарадила за школовање. Њене две млађе сестре и родитељи живе скромно, бавећи се пољопривредом у родном Вилову.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

oruzana pljačka benziska pumpa preminula devojka kaplanović kristina


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.