Ново окупљање Нововарошана у Београду

Zlatarinfo.rs 18. мај 2017. године Туризам Друштво Варошани Коментари

Дружење Нововарошана у Београду Фебруарско дружење Нововарошана у Београду (Фото: Раде Прелић)

„Поход“ Златараца на Београд наставља се и после успешно одржаног традиционалног дружења у хотелу „Таш“. Из Завичајног удружења Нововарошана већ заказују нови састанак. Место сусрета је велика сала Културног центра Чукарица (бивши биоскоп Шумадија, Тургењева 5 на Бановом брду), а време - 27. мај у 19 часова. Добродошли су и позвани сви земљаци који живе и раде у Београду, а главне звезде ове вечери биће чланови фолклорног ансамбла Дома културе Нова Варош који ће наступити најављујући тако у главном граду нови Златарфест, централну туристичку манифестацију нашег краја.

- Ове године се навршава 40 година од оснивања Културно уметничког друштва “Инекс напредак“ из Нове Вароши и то је вредан и значајан јубилеј за све поклонике културе и народног стваралаштва из нашег краја. Жеља нам је да се тога дана окупе сви бивши чланови КУД-а као и што већи број наших чланова и пријатеља како би на тај начин пружили подршку тим дивним младим људима који настављају са очувањем богате културне традиције Нове Вароши- кажу у Завичајном удружењу Нововарошана у Београду.

Улаз на манифестацију је бесплатан, а након концерта, биће уприличен и коктел у холу чукаричког Дома културе.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

folklor beograd druženje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.