Ђаци казивали стихове

Златаринфо (Д.Гагричић) 21. март 2017. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo

У библиотеци ОШ „Живко Љујић“ обележен Светски дан поезије, 21. март.

Песници су чуђење у свету, давно је речено. Поезија је непресушна свежина света. Доказ тој тврдњи су и млађани песници Основне школе „Живко Љујић“ који су 21. марта, на Светски дан поезије, говорили своје песме у школској библиотеци. А то су: Огњен Ерић, Тања Мандић, Стефан Младеновић, Вељко Јаџић, Иван Милановић, Никола Гујаничић и  Харис Долмагић. 

У библиотеци ОШ „Живко Љујић“ обележен Светски дан поезије, 21. март.

Поред тога чланови рецитаторске секције школе су читали одломке из Андрићевих приповедака посвећених деци а певачка група ученица петог разреда је отпевала две песме.  Наставница српског језика, наша песникиња, Гордана Боранијашевић прочитала је песму посвећену својим ђацима.  Библиотекар је приредио изложбу недавно купљених књига од средстава Министарства просвете.

Школска библиотека је била премала да прими све заинтересоване ђаке – слушаоце. Иницијатори и креатори овог програма су наставници српског језика Гордана Боранијашевић, Вера Бојовић и библиотекар Светлана Јакшић уз помоћ и подршку школског психолога Богдана Филиповића.

У библиотеци ОШ „Живко Љујић“ обележен Светски дан поезије, 21. март.

„Волим школу и

 Поносим се тиме.

Исказујем љубав

Пишући риме“  - Харис  Долмагић VIII3

„Ал ме љубав мори,

И душа ми јеца,

А срце ми пуца“  - Никола Гујаничић VIII3

„На Дрину му се поглед пружа

Из његове собе ђачке.

Ал је Дрина од прозора дужа

Па јој краја не виде Ивове 

мисли дечачке.“  - Тања Мандић VI2

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

svedski dan poezije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.