Наменским трансферима до боље социјалне заштите

ppmedia.rs 20. март 2017. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Општина Нова Варош добила је око 3,5 милиона динара од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 Ради се о наменским средствима намењених за развој постојећих и успостављање нових услуга социјалне заштите, које ово министарство сваке година издваја као помоћ локалним самоуправама. Први човек нововарошке општине, Радосав Васиљевић, каже да је износ средстава који је добијен знатно већи у односу на прошлу годину те да ће средства корисницима бити распређена према критеријуму који ће одредити овдашњи Центар за социјални рад.

– Наша општина спада у групу најнеразвијених у Србији, па смо ове године добили готово 30% више новца у односу на лањску годину. Сада нам предстоји припрема пројеката и одређивање критеријума на који начин ће бити рапоређен новац најугроженијем слоју становништа наше општине. За тај посао биће задужен Центар за социјални рад – наглашава Васиљевић.

Радосав Васиљевић председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић председник општине Нова Варош (foto: ppmedia.rs)

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржало је ове године 123 општине у Србији са укупно 700 милиона динара намењених за помоћ најугроженијем слоју становништва, што је за готово 400 милиона динара више у односу на прошлу годину.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

socijalna zastita sredstva ministarstva namenski transferi za socijanu zastitu


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.