Matematičar Filip Drobnjaković osvojio treće mesto

Ana Vuković 14. март 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Uspešnu tradiciju nastupa Novovarošana na takmičenjima znanja nastavio je i srednjoškolac Filip Drobnjaković koji se sa 59. Državnog takmičenja iz matematike vratio sa osvojenim trećim mestom. Učenik drugog razreda gimnazije “Pivo Karamatijević” za ovakav plasman izborio se vrednim i upornim radom.

- Za takmičenje sam se spremao prethodna tri meseca, ali, u zavisnosti od obaveza i raspoloženja dešavalo se dnevno ne vežbam uopšte ili da odvojim do 2 sata za vežbanje. Radio sam testove sa prethodnih takmičenja, ali i zadatke koje mi je zadavao profesor Milan Rajić. Njegova podrška i pomoć su mi mnogo značili- kaže Filip.

Ovo nadmetanje bilo je za nijansu drugačije od prethodnih i, kako objašnjava naš bronzani matematičar, zahtevalo je više logičkog razmišljanja. 

- Konkurencija je bila veoma jaka, ali tremu skoro da nisam ni imao. Zadovoljan sam rezultatom iako mi je drugo mesto izmaklo za samo 6 bodova- ističe ovaj gimnazijalac koji je na testu osvojio 51 poen.

Filip Drobnjaković Filip Drobnjaković

Osim matematike, interesuje se i za informacione tehnologije, ali još uvek nije siguran da li će nastaviti stopama uspešnih novovaroških studenata Elektrotehničkog fakulteta. ETF je, kaže, samo jedna od opcija.

Uz Filipa Drobnjakovića, na takmičenju koje je organizovalo Društvo matematičara Srbije učestvovale su i maturantkinje Jovana Topalović i Ana Šaponjić. One su ostale bez republičkog mesta, ali je Ana dobila pohvalu Društva za osvojenih 55 bodova.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

filip drobnjakovic matematika republicko takmicenje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.