Дружење Нововарошана у Београду (фото, видео)

Ана Вуковић 12. март 2017. године Друштво Коментари

Дружење Нововарошана у Београду Дружење Нововарошана у Београду (foto: Раде Прелић)

Највеселији у Београду, у суботу су били Нововарошани. Београдски, али и они златарски Златарци, окупили су се у ресторану хотела „Таш”, како би уз игру, песму, укусну храну и понеку чашицу домаће ракије, бистрили неке наше, варошке теме. 

Дошли су на ово завичајно дружење и млади и стари, а године нису биле никаква препрека да сви заједно, изађу на подијум и заиграју и запевају уз песме популарног Нововарошанина Милана Топаловића Топалка. 

– Атмосфера је сјајна. Као на свадби. Само нам фале младенци – коментарисали су окупљени земљаци, који су оплели и неколико кола.

Носталгију за родним огњиштем код Нововарошана је појачао наш најбољи фрулаш Дарко Прелић. Сетни звуци његове фруле „вратили су” посетиоце на златарске пропланке на којима су сви они некада расли. 

Међу гостима организатора, Удружења Нововарошана у Београду, нашли су се и нововарошки студенти у главном граду, али и успешне и познате личности из нашег краја, из света бизниса, спорта, медија... Све њих овде је окупио заједнички циљ – да се упознају, повежу и заједнички помогну родном граду.

Дружење уз добру музику потрајало је до касно у ноћ, а са гостима се до краја вечери дружио и председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић и председник скупштине општине Никола Јелић.

Председник Завичајног удружења Нововарошана у Београду, господин Зоран Гујаничић, говорио је за Златаринфо портал о раду Удружења, плановима за будућност и промоцију нашег краја:

Аутор фотографија: Раде Прелић

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zavičajno udruženje novovarošana


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.