Мештани блокирају депонију, локална власт ћути

Гласзападнесрбије 03. март 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Депоније Стањевина у Пријепољу (foto: Глас западне Србије)

Мештани Пријепоља најавили су за понедељак блокаду градске депоније Стањевина и траже од локалних власти да се тај проблем што пре реши.

Они тврде да је депоновање смећа на овом простору апсолутно више неодрживо не само због простора већ и због еколошке катастрофе која већ годинама угрожава више хиљада мештана али и реку Лим низ коју често плутају гомиле комуналног отпада.

Управо то је разлог да у вечерашњем издању Дневника западне Србије позовемо представнике грађана који су најавили блокаду и локалне самоуправе Пријепоље.

За сада су долазак потврдили представници грађана које ће представљати Мирза Турковић, док из локалне самоуправе упркос бројним позивима нико не одговара.

Да ли ће се одазвати позиву остаје да се види али у сваком случају овај проблем по свему судећи може ексалирати у колико мештани остану при својим одлукама.

Са друге стране локалне власти морају и треба да кажу шта чине на решавању овог горућег комуналног проблема који оптерећује не само ову него и све претходне власти.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

deponija deponija prijepolje blokada deponije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.