Стигле прве кабине за Голд гондолу Златибор

Glaszapadnesrbije.rs 08. фебруар 2017. године Туризам Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Кабине - (фото: Општина Чајетина)

Први контингент кабина које је општина Чајетина купила за изградњу најдуже панорамске гондоле на свету Голд ондоле Златибор, допремљен је данас из Француске, наводи се у саопштењу Општине Чајетина.

Пет кабина са по 10 места за седење, реномираног франсцуског роизвођача опреме“Помагалскy” смештене су у затворено складиште у Бранешком пољу на Златибору, где ће сачекати монтажу.

Ово је први контигент од укупно 55 кабина колико ће у будућностипревозити туристе ваздушном трасом од центра Златибора, преко Рибничког језера,до врха Торника.

Кабине марке Сигма израђене су по највишим техничким стандардима, поседују држаче за скије и бордове и имају осветљењена соларне панеле. Кабина чија је ширина и висина два метра тешка је 600 килограма. Једна од пристиглих кабина биће изложена као експонат у суботу у центру Златибора, где ће започети народна радна акција за изградњу Голд гондоле Златибор.

Назборном месту волонтера, изнад пијаце, где је 2015. године положен камен темељац, више хиљада грађана Чајетине,Златиборског округа и целе Србије имаће прилике да види кабину која ће бити монтирана на највећу туристичку атракцију у Србији.

Довоз кабина Довоз кабина (foto: Општина Чајетина)

Презентација кабине биће организована и за посетиоце овогодишњег Сајма туризма који ће бити одржан од 22-26.фебруара у Београду.Народна радна акција којом ће почети изградња највеће панорамске гондоле на свету „Голд гондоле Златибор“почиње у суботу, 11.фебруара 2017. године у 10 часова. Општина Чајетина позива грађане Златиборског округа и све  заинтересоване да се у 10 часова окупе код положеног камена темељца, изнад пијаце у центру Златибора,где ће бити подељен алат и започети радови на изградњи почетне станице Голд гондоле.

Радна акција која ће се одвијати под слоганом „Народ гради гондолу“ окупиће више хиљада волонтера не само нашег краја него и свих наших пријатеља широм Србије којима је Златибор на срцу и који желе да најпосећенија српска планина добије светску атракцију у којој ће туристи уживати. Уз топле напитке, храну и музику надамо се да ће успешно започети прва градња једног капиталног објекта у поститовској Југославији коју ће, силом прилика и небригом државе, градити сам народ. -У суботу, Златибор брани народну имовину од распикућа. Брани част  и достојанство Србије. Будите са нама узаједничкој одбрани - поручује председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Стаматовић подсећа да држава и надлежна министарства већ две године опструишу изградњу „Голд гондоле Златибор“ и решавање имовинско-правних односа на траси будуће гондоле, у корист лопова који хоће да отму државно земљиште милионске вредности од народа, због чега је општина Чајетина одлучила да уз помоћ народа започне изградњу највеће туристичке атракције у овом делу Европе.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

izgradnja gondole kabine za gondolu


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.