Dobra praksa u primeni biomase

ppmedia.rs 26. јануар 2017. године Економија Екологија Коментари

Predavanje o biomasi Predavanje o biomasi (foto: ppmedia.rs)

U Omladinskom centru Nova Varoš održano predavanje na temu “Održiva upotreba biomase u funkciji poboljšanja kvaliteta života lokalne zajednice”.

Zeleni savet savetodavnog tela za zaštitu i unapređenje životne sredine opštine podno Zlatara u saradnji sa užičkom Regionalnom razvojnom agencijom organizovao je predavanje u ovdašnjem Omladinskom centru na temu “Održiva upotreba biomase u funkciji poboljšanja kvaliteta života lokalne zajednice”. Tokom predavanja bilo je reči o primeni biomase u malim mrežama daljinskog grejanja a kao primer dobre prakse te energetski nezavisne zajednice navedena je opština Bajina Bašta i selo Kostojevići. Takođe, govorilo se i o  zakonskim okvirima  za sprovodjenje mera energetske efikasnosti sa osvrtom na akcioni plan za energetsku efikasnost Republike Srbije  ali i na nacionalni akcioni plan za korišćenje obnovljivih izvora energije Republike Srbije.

Predsednik novovaroške Skupštine Nikola Jelić, kazao je da ova opština bogata biomasom te da poseduje izuzetne prirodne resurse koji joj omogućavaju skoriji prelazak na ovaj vid grejanja, što će umnogome doneti uštedu kako lokalnoj kasi tako i stanovništvu.

Ovo je bila jedna od prvih aktivnosti nedavno formiranog Zelenog saveta opštine Nova Varoš.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

biomasa predavanje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.