Priznanje za gimnaziju Pivo Karamatijević

ppmedia.rs 23. децембар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Druga nagrada - Sandra Grbić, Gimnazija „Pivo Karamatijević“, Nova Varoš (foto: euprogress)

Katarina Mihajlović, učenica Škole za tekstil i dizajn iz Leskovca dobitnica je prve nagrade na likovnom konkursu za kalendar razvojnog programa Evropski PROGRES za 2017. godinu, na temu „Evropa: mudar izbor“, dok su drugo i treće mesto pripali Sandri Grbić iz novovaroške gimanzije „Pivo Karamtijević“ i Milanu Veličkoviću iz gimnazije „Svetozar Marković“ iz Surdulice.

Ramunas Janušauskas, šef za informisanje, komunikacije i medije Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uručili su laptop i tablet računare i mobilne telefone, kao nagrade za 12 najboljih đaka čiji se radovi nalaze na starnicama kalendara. Gimanzija „Pivo Karamtijević iz Nove Varoši proglašena je za najbolju školu po broju i kvalitetu poslatih radova i nagrađena je kompjuterom i projektorom.

„Kvalitet našeg života direktno zavisi od našeg okruženja, a vi ste svojim likovnim radovima potvrdili da svi imamo isti cilj – tolerantno, ekološki čisto okruženje gde su lični i društveni razvoj prioritet“, rekao je Ramunas Janušauskas na svečanoj dodeli nagrada koja je danas održana u Novom Pazaru. Kako je dodao tokom deset godina koliko Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Švajcarske podržavaju ovaj likovni konkurs, stasale su dve generacije srednjoškolki i i srednjoškolaca koji na kreativan način prikazuju svoje viđenje Evropske unije i evropskih vrednosti.

Ovogodišnja tema „Evropa: mudar izbor“ podstakla je mlade umetnike i umetnice iz 30 srednjih škola jugoistočne i jugozapadne Srbije da predstave svoje stavove o Evropskoj uniji koristeći kao smernice teme obrađene u „Evropskom dnevniku“ – priručniku za srednje škole. Prema pristiglim radovima Evropa je mudar izbor jer bi članstvo u EU doprinelo boljem očuvanju životne sredine, boljim uslovima rada i života poljoprivrednika, većim mogućnostima za putovanja, obrazovanje i naučno tehnološki razvoj u društvu bez diskriminacije sa jednakim prilikama za sve.

Stranice kalendara Evropskog PROGRESa za predstojeću godinu pored prva tri nagrađena rada krasiće i radovi Jane Mihajlović, iz Leskovca, Kristine Jović iz Aleksinca, Lisine Dulaj iz Bujanovca, Anice Petrović, iz Leskovca, Nikole Nikolova iz Surdulice, Luke Boškovića iz Raške, Milene Filić iz Leskovca, Sadmira Hamidovića iz Sjenice i Milana Todorovića iz Surdulice.

Prva nagrada-Katarina Mihajlović, Škola za tekstil i dizajn, Leskovac Prva nagrada-Katarina Mihajlović, Škola za tekstil i dizajn, Leskovac (foto: euprogress)

Druga nagrada - Sandra Grbić, Gimnazija „Pivo Karamatijević“, Nova Varoš Druga nagrada - Sandra Grbić, Gimnazija 'Pivo Karamatijević', Nova Varoš (foto: euprogress)

Treća nagrada-Milan Veličković, Gimnazija „Svetozar Marković“, Surdulica Treća nagrada-Milan Veličković, Gimnazija 'Svetozar Marković', Surdulica (foto: euprogress)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

gimnazija gimnazija pivo karamatijević sandra grbić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.