Prijepolje – Brodarevo: Pod vodom dvadesetak domaćinstava

ppmedia.rs 08. новембар 2016. године Друштво Природа Коментари

Poplave u Prijepolju Oranice pod vodom (Foto: ppmedia.rs)

Usled kiše koja u Prijepolju neprstalno pada u poslednjih 18 časova ali i padavina koje su bile na severu Crne Gore, došlo je do naglog porasta vodostaja reke Lim. Najkritičnija mesta su Brodarevo, zatim naselja Zalug i Ivanje.

Direktno je ugroženo dvadestak domaćinstava i objekata, dok se na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta nalazi pod vodom. Voda preti da obustavi saobraćaj na nekoliko lokalnih pravaca, a ugrožen je i međunarodni put koji void prema Crnoj Gori u mestu Strugovi.
Na sednici Štaba za vanredne situacije donešena je Odluka da se na najkritičnija mesta hitno upute džakovi sa peskom.

Prema rečima ovdašnjeg načelnika Odeljenja za vanredne situacije, Gorana Posrkače, sve ekipe su na terenu, situacija se prati iz minuta u minut i ono što posebno zabrinjava jeste to što vodeni talas iz Crne Gore još uvek nije stigao u onoj meri u kojoj se očekuje da dođe u Prijepolje.

Semir Adilović, predsednik Mesne zajednice Brodarevo, ističe da je u ovom kraju ugroženo nekoliko domaćinstava a poplavljeni su sportski teren Jalija, dečije igralište i lokalna pijaca.

Pripadnici vatrogasnog voda konstantno su na terenu i upozoravaju građane na moguću opasnost od poplava, da prate nivo Lima i da u slučaju potrebe sklone stoku i stvari na bezbedno mesto.
Ni vremenska prognoza ne ide na ruku ugroženima iz ove opštine, pa meštani poplavljenih naselja sa zebnjom očekuju noć i naredni dan.
PP Media

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje lim poplave brodarevo


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.