Пријепоље: Једанаести Сајам меда и пчелињих производа

TO Prijepolje 15. август 2016. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo

Једанаести Сајам меда и пчелињих производа окупио је петнаестак излагача из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Поред меда и пчелињих производа из пријепољског краја своје производе изложили су пчелари  из Прибоја, Нове Вароши, Сјенице, Ужица, Чајетине, Бајине Баште, Ариља, Лучана, Пожеге, Косјерића. По промотивној цени могао се пазарити и мед из околине Пљеваља, Бијелог Поља, Рудог и Вишеграда. Иако је понуда била слабија него претходних година, посета је оправдала очекивања Удружења пчелара из Пријепоља. Госте и посетиоце поздравио је Мирсад Хоџић, председник Удружења и истакао да је ова година, због лоших временских услова, била погубна за пчелерење.

На овогодишњу лошу сезону осврнуо се и Борко Тановић, члан Извршног одбора Савета пчеларских организација Србије, који је позвао медије да се озбиљније баве овом темом како би јавности скренули пажњу на актуелни проблем, чије ће последице, сматра он, пчелари осетити и наредних година. Проблем је, како истиче Тановић, евидентан у свим деловима Србије и држава би, сматра, требало да нађе механизме како би помогла пчеларима чији су производи, захваљујући изузетном квалитету, све траженији на европском тржишту.

„Пољопривреда је један од главних покретача развоја привреде у нашем крају па јој и кроз овакве манифестације морамо посветити пажњу. Радује нас што је Сајам све посећенији и што поред излагача из Србије, окупља и пчеларе из суседних држава. Туристима који посете Пријепоље Сајам меда препоручујемо као једну од занимљивијих манифестација које се током лета одржавају у граду, рекла је Драгана Вараклић, директорка Туристичке организације која је отворила Сајам.

Као и претходних година, малишани дечјег вртича "Миша Цвијовић" са својим васпитачима приредили су занимљив програм на отварању ове манифестације. Сајам меда под слоганом “Мед је лек за дуг век” одр

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.