Вапај сточара нико не чује, локалне власти још не реагују

glaszapadnesrbije.rs 21. јул 2016. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo Радојко Шекељић и Марко Вјетровић село Штитково (foto: GZS)

И шесто говече у стаду породице Шекељић је пред угинућем, а помоћ овим сточарима из села Штитково никако да стигне, због чега су мештани огорчени а селом се шири паника.

„Шеста крава је готова да липше, а синоћ се разболео и један бик. Крава је већ ослепела и питање је када ће да угине. Долазили су ветеринари и инспектори који су узимали узорке, али прошле је већ 15 дана, а ми не знамо никакве резултате, док је у међувремену угинуло још четворо говеди. Нико жив нам се не јавља од инспекција, преко председника општине и државних надлежних институција“, прича Радојко Шекељић плачући и готово запомажући.

Шекељићима је од 12 говеди угинуло пет, а још двоје је оболело и ускоро ће угинути.

 „Селом је завладала паника, стоку не пуштамо  на испашу, а плашимо се и за здравље људи. Комшије су претпеле огромну штету и просто је невероватно да локалне власти не реагују и питам се шта ће бити ако се ова епидемија прошири“, каже комшија Марко Вјетровић.

Радојко Шекељић се данас упутио у Нову Варош, а МЗ ће упутити отворено писмо Влади Србије са молбом да натера надлежне институције да реагују јер ово село има више стотина уматичених грла стоке и велики број становништва који живи од сточарства али и мале деце за коју страхују.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

štitkovo zaraza goveda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.