Uginule krave u Štitkovu, niko ne zna zašto

b92.net 17. јул 2016. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo (foto: unsplash.com)

U domaćinstvu Ratomira Šekeljića u selu Štitkovo, u poslednjih dvadesetak dana uginulo je četvoro goveda, od za sada nepoznate bolesti.

Veterinar ambulante "Dimiu vet" iz Nove Varoši, Dubravko Gudurić, potvrdio je da je četvoro goveda uginulo i da su analize u toku.

"Terenskim pregledom se ne može postavi dijagnoza, zbog čega je uključena specijalistička institucija. Kolege iz Instituta su bile tri puta na terenu, ali nalazi se još uvek čekaju", objašnjava Gudurić. 

Prvo su se, 27. juna razbolele dve krave, koje su imale visoku temperaturu. Jedna je uginula narednog jutra, a druga 2. jula. 

U međuvremenu se razbolela i treća krava, koja je posle nekoliko dana takođe uginula, rekli su u porodici Šekeljić. 

Posle nekoliko dana, razboleo se i bik koji je takođe uginuo. 

Šekeljići kažu da je se u četvrtak, četvrtoj kravi javio problem sa jednim okom, ali da za sada nema temperaturu. 

Od prve dve krave, koje su uginule, uzeti su uzorci i u njihovoj krvi ništa nije nađeno, dok su od bika uzeti organi i poslati u Institut u Kraljevo, ali rezultati još nisu poznati.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.