Горњи Горачићи победници сусрета златарских села (фото)

Драгољуб Гагричић 07. јул 2016. године Друштво Традиција Коментари

Надметања у чобанским вештинама и умећу дрвосеча Чувају од заборава чобанске вештине (фото: Драгољуб Гагричић)

Надметања у чобанским вештинама и умећу дрвосеча.

Екипа Горњих Горачића имала је највише успеха на 5. „Сусретима златарских села“, одржаним на Ивањдан на вису Џаде у Мушковини. Слободан Петрић победио је у бацању камена с рамена, Ненад Ивезић у надвлачењу кличка, Вујица Савковић и Радивоје Милинковић у стругању трупца кладаром, а као и до сада нису имали премца у вучењу конопца.

У конкуренцији шест села, екипа Правошеве освојила је прво место у фудбалу, а њен такмичар Урош Пурић био је најбржи на планинској стази, док су најбоље одбојкаше имали Међани. Рабаџија Милојко Дробњаковић из Дрмановића победио је испред Слободана Лечића из Амзића и Ненада Грбовића из Дрмановића и они су поделили наградни фонд од 220 евра.

Домаћин сусрета села била је Мушковина, уз подршку ресторана „Добар поглед“ из Дрмановића и оркестар трубача „Ђенадићи“ из Акмачића. Улога домаћина за идућу годину поверена је Правошеви.

- Идуће године очекујемо подршку туристичких организација и спортских савеза општина Пријепоље и Нова Варош. Заслужује то ова манифестација, број такмичара, али и дародавци награда, спонзори и ентузијасти – рекао је Верољуб Јовановић, председник Организационог одбора.

Такмичари и учесници 5. „Сусрета златарских села“ одали су пошту недавно преминулом Василију Милановићу из Међана, једном од најагилнијих организатора окупљања и такмичења златарских села.

Поред признања најуспешнијим екипама и такмичарима, Организациони одбор доделио је захвалнице новинару Драгољубу Гаричићу за промоцију и шумару Гроздимиру Грбовићу за организацију сусрета и надметања у чобанским вештинама, умећу и спретности дрвосеча и снази воловских запрега.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.