Подршка „COMTRADE”-a деци са развојним тешкоћама

06. јул 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Сва стабилне државе, све озбиљне економије света почивају на идеји да су људи најважнији ресурс, а образовање процес на којем се корени сигурна садашњост и извесна будућност једног друштва. Процес образовања подразумева једнаке шансе за све, стално усавршавање, храброст да се креативно мисли, а осмишљено темељно реализује.

 У фокусу свих образовних активности налази се ученик, са својим капацитетима, жељама, сновима, надањима. Стварање услова за оптималан развој сваког ученика обавеза је свих посленика заједнице у којој живимо.

Један од корифеја дубинске психолошке мисли, Алфред Адлер, рекао је „да оно најбоље што једна добра вила може да донесе детету у колевку јесу тешкоће које треба да буду савладане“. И само тамо где постоји тешкоћа, препрека, где је потребно уложити напор постоји и развој. Међутим, на плећа поједине деце стављено је више терета него што она могу да понесу. Њихове тешкоће озбиљно нарушавају њихов пут, боје им живот, отежавају развој. Друштвена одговорни појединци и групе не чекају медијску помпу или законску обавезу да би пружили подршку онима којима је потребна већ реагују савесно и одговорно, руководећи се идејом да је насмејано дечије лице највећа награда и признање за уложени труд. 

Компанија „Comtrade“ континуираним активностима профилише и своју друштвено одговорну улогу пружајући подршку програмима, пројектима и садржајима хуманистичког и хуманитарног значаја. Представници „Comtrade“-а посетили су 9. јуна 2016. године општине Нову Варош, Пријепоље и Прибој са циљем пружања подршке деци са развојним тешкоћама. ОШ „Живко Љујић“ (Нова Варош), ОШ „Владимир Перић Валтер“ (Пријепоље) и ОШ „Бранко Радичевић“ (Прибој) добиле се по 10 таблет рачунара и комплете свезака, оловака, фломастера... Таблет рачунари омогућавају инсталирање великог броја апликација корисних у раду са децом која се на свом животном путу носе са неком развојном тешкоћом. У разговору са директорима школа и запосленима мапиране су неуралгичне тачке образовног система, тешкоће и проблеми, али и примери добре праксе који би требало да постану идеје водиље у сложеном образовном процесу 21. века. Притиском на екран таблет рачунара не отвара се само корисна апликација; за дете чији су потези руке још увек несигурни, а образовни путеви неизвесни отварањем апликације отвара се и прозор у свет могућности, личног истраживања и самопотврђивања, свет задовољства и осмеха. Бити Човек најтежи је, али и најсветији задатак под овом небеском капом. Људи из „Comtrade“-а знају како.

Фондација „Стара Рашка“ и „Удружење Прибојаца у Београду“ иницирали су контакт који се претворио у хуману и дивну активност. Поменутој активности велику подршку пружили су и директорица и запослени Хотела „Панорама“.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

comtrade


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.