Западна Србија у најпопуларнијем светском водичу

drina.info 13. фебруар 2016. године Туризам Природа Коментари

Zlatarinfo logo

Lonely Planet, највећи светски туристички водич, доноси причу о лепотама Западне Србије са детаљним упутством на који начин стићи до које локације и шта обавезно посетити.

Позната енглеска новинарка Аниша Шах у свом надахнутом чланку западну Србију описује као зимску земљу чуда и предлаже шта не би требало да пропустите да видите, урадите или пробате у овом делу света.

Чланак описује Националани парк Тара, реку Дрину, Мећавник, Златибор а доноси и причу о фестивалу Кустендорф. Такође се описују и многе могућности за активности на овом простору као што су планинарење, јахање, посета видиковцима, фотографске туре… Неизоставна је и прича о српској традиционалној кухињи као и о местима где можете пробати нека од чувених јела из западне Србије.

Оно што свакако још даје на значају овом чланку је и то што је за свако место и активност која је предложена назначен начин или сајт где се то може резервисати и колико ће вас то коштати. То потенцијални туристима из целог света знатно олакшава планирање путовања у западну Србију а имајући у виду популарност Lonely Planetа међу светским путницима сигурни смо да нас очекује још више странаца у наредном периоду.

Цео чланак можете прочитати овде: Western Serbia’s winter wonderland

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zapadna srbija lonely planet drina drvengrad mecavnik tara


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.