На Златару још једна жичара и хотел

glaszapadnesrbije.rs 17. новембар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Скијалиште „Бријежђе“ на Златару спремно дочекује предстојећу сезону, а бројни су новитети.

„Урадили смо две рекреативне ски стазе и поставили лифт од 400 метара, капацитета 800 скијаша на сат. Лифт је типасидро, што значи опслуживаће обе рекреативне стазе. Једна стаза је дуга 1.000 метара, док је друга око 450“, рекао је за Глас западне Србије шеф скијалишта „Бријежђа“ Салих Туркмановић и додао да сада имају два лифта и три стазе укупне дужине око 4 км.

„Оно што је врло битно је да нећемо мењати цене ски паса од прошле године, што је износило 600 динара по дану, мислимо да је то приступачна цена за све“, казао је он.

На ски стази је отворен и ресторан са капацитетом од 400 места, а на спрату овог објекта се налазе апартмани.

„Календарски сезону отварано 20. децембра, али ако услови буду дозвољавали користићемо и вештачко оснежавање као подлогу за стазу“, изјавио је Туркмановић.

Поред ових новитета, Златар ће ове године бити богатији за још један хотел „Златарски бисери“ који се налазе на Бабића брду, на месту где се некада налазио ресторан „Први мај“.

„Хотел је капацитета 70 лежајева, високе категорије. Свечано отварање се очекује 24. децембра, а све резервације распораде су до фебруара“, рекао је власник хотела Војко Пурић и додао да је смештај изузетно повољан, па тако за пун пансион у овом хотелу потребно је издвојити 3.000 динара.

Više informacija o hotelu i aktuelnoj ponudi možete videti ovde: Hotel "Zlatarski biseri" Zlatar

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam vojko purić hotel skijanje skijalište smeštaj babića brdo hotel zlatarski biseri zlatarski biseri prvi maj putevi zlatar ski staza zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.