Nova Varoš: Upotrebna dozvola za dvoranu

danas.rs (R. Popović) 15. октобар 2015. године Друштво Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Rešenjem nadležnog opštinskog organa, nakon punih devet godina od izgradnje, gradsko-školska sportska dvorana nedavno je konačno dobila upotrebnu dozvolu, čime su se stekli uslovi da ovaj najznačajniji sportski objekat u gradu na padinama Zlatara funkcioniše u skladu zakonskom regulativom i bezbednosnim propisima.

Odeljenje za imovinsko-pravne, komunalno-stambene, urbanističke i poslove inspekcije Opštine Nova Varoš izdalo je pre desetak dana Gimnaziji „Pivo Karamatijević“ , koja halom gazduje od 2009. godine, rešenje o upotrebi objekta smeštenom na površini od oko 1650 kvadrata. Stručna komisija za tehnički pregled prethodno je pribavila i dostavila sve potrebne pisane dokaze o ispunjenosti uslova: građevinsku dozvolu, kopiju plana i prepise liste nepokretnosti, geodetski elaborat, rešenje MUP-a o davanju saglasnosti na tehničku dokumentaciju, izveštaj o ispitivanju električnih i gromobranskih instalacija, merenju pritiska i količine protoka vode u hidrantima... Nakon višegodišnjih peripetija, na inicijativu i uz značajnu finansijsku podršku Opštine, konačno je izdato i rešenje MUP-a - Sektora za vanredne situacije kojim se utvrđuje da su na objektu sprovedene mere zaštite od požara predviđene tehničkom dokumentacijom.

- Ovo rešenje je bilo glavni kamen spoticanja za dobijanje upotrebne dozvole, kao i ključni uslov republičke Direkcije za imovinu da pozivno reši zahtev Opštinske uprave da joj se sportska dvorana ustupi na korišćenje. Inicijativu da objektom gazduje lokalna samouprava podržali su prethodnih meseci i Ministarstvo prosvete, koje je u izgradnju objekta uložilo više od 80 miliona dinara, kao i školski odbori ovdašnjih obrazovnih ustanova čijih oko 550 đaka koristi halu za nastavu fizičkog vaspitanja, ističe Ivan Mladenović, zamenik predsednika opštine. On dodaje da je iz opštinskog budžeta od 2006. do 2014. u dvoranu uloženo oko 15 miliona dinara, a samo u proteklih godinu dana, kako je pokrenuta inicijativa da se hala ustupi gradu, više od 1,2 miliona dinara. Mladenović kaže i da u opštinskoj upravi imaju usmena obećanja iz Direkcije za imovinu da će već ovih dana stići dugo očekivana dozvola da se hala prepustiti na upravljanje lokalnoj samoupravi.

Da bi se do upotrebne dozvole konačno došlo, Opština i ovdašnja gimnazijska ustanova prošli su, inače, kroz bezbroj birokratskih, administrativnih, tehničkih i drugih zavrzlama, a situaciju su dodatno komplikovali do pre par meseci veliki nesporazumi na relaciji opštinskih čelnika i direktora Gimnazije.

- Dolaskom novog rukovodstva i ti problemi su prevaziđeni, tako da hala već funkcioniše na dobrobit svih - đaka, sportista i rekreativaca, ističe dodaje Mladenović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

gimnazija hala


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.