Kanjon Uvca: Čamdžijama kradu motore

alo.rs (Ž. Dulanović) 23. септембар 2015. године Друштво Коментари

Čamci na Zlatarskom jezeru Lak plen - čamci na Zlatarskom jezeru, Foto: Željko Dulanović

U kanjonu Uvca poslednjih dana ukredane su dva čamca i tri motora za čamce, pa zabrinuti vlasnici plovila na tri veštačka jezera traže od policije i rendžera da pojačaju nadzor.

Sve češći su i zahtevi da se konačno sagradi marina u kojoj bi plovila bila na sigurnom.

Većina krađa dogodila se na Zlatarskom jezeru, kod brane u Kokinom Brodu. Jedna krađa zabeležena je i na Uvačkom jezeru, gde je vikendašu iz Užica nestao čamac a policija sumnja da su ga lopovi namerno potopili.

- Prema našim saznanjima, čamce i motore ne krade organizovana kriminalna grupa već pojedinci– kažu nezvanično u policiji.

U „Rezervatu Uvac“ tvrde da nisu u obavezi da čuvaju čamce meštana i vikendaša i apeluju na čamdžije da se odgovornije ponašaju prema svojoj imovini. Oni kažu da su motori posebno lak plen jer ih vlasnici često ostavljaju na čamcu i kada danima nisu na jezeru.

- Jedino bi u marini čamci bili pod stalnim nadzorom, ali je njena izgradnja skup i za naše prilike neisplativ posao. Da bi se izgradila potreban je ogroman novac jer su u Kokinom Brodu česte i velike oscilacije u nivou jezera, a poznajući navike čamdžija imala bi i mali broj korisnika. Vezivanje čamaca u marini svuda se plaća i cene nisu male, što bi na Zlatarskom jezeru bio problem– kaže Branko Bjelić, direktor „Rezervata Uvac“.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

krađa jezero kanjon uvca camci motori


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.