Formirana radna grupa za upravljanje otpadom

akter.co.rs 20. јун 2015. године Екологија Коментари

Zlatarinfo logo Sanitarna deponija Banjica

Radna grupa za rešavanje problema upravljanja otpadom u Zlatiborskom okrugu formirana je danas i u narednih mesec dana sagledaće stanje na terenu i predložiti dalje korake za njihovo rešavanje, izjavila je danas u Novoj Varoši ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković.

Kako se navodi u saopštenju, ministarka je posle sastanka s predstavnicima opština Nova Varoš, Sjenica, Priboj i Prijepolje istakla da su predstavnici ministarstva obišli to područje kako bi saslušali aktuelne probleme i predloge i dodala da radnu grupu čine predstavnici ministarstva i sve četiri opštine.

"Potrebno je da se pronađe rešenje za nesanitarnu deponiju u Prijepolju, ali i odrede rokovi za dugoročno rešenje problema odlaganja komunalnog otpada, odnosno regionalnu deponiju Banjica. Deponija Banjica treba da počne da radi i da postane funkcionalna, s obzirom da se radi o rešavanju problema za oko 120.000 ljudi", naglasila je Bogosavljević Boškovićeva.

Ona je rekla da je poljoprivreda vrlo važna za to područje, gde postoje veliki potencijali za stočarstvo, govedarstvo i ovčarstvo.

Nakon sastanka, ministarka Bogosavljević Bošković obišla je regionalnu deponiju Banjica i vizitorski centar na jezeru Uvac.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vizitorski centar snežana bogosavljević bošković deponija banjica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.