Priboj: Otvorena prva hladnjača jagodičastog voća

Priboj.rs 16. јун 2015. године Економија Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Višedecenijski problem pribojskih malinara sa skladištenjem i otkupom maline, ali i sigurnim tržištem za ovo jagodičasto voće zvanično je rešen 13. juna. Presecanjem vrpce i svečanim otvaranjem i stavljanjem u funkciju hladnjače u Zabrnjici, Priboj je dobio prvu hladnjaču ovog tipa i jednu od najmodernijih u okruženju.

Hladnjača je kapaciteta 100 tona lagera, 12 tona zamrzava za 24 sata, a napravljena u objektu bivšeg "Inkopa" u Zabrnjici, koji je u vlasništvu opštine Priboj, a isti je izdat u zakup na 15 godina, pod uslovom da investitor zaposli od 5 do 10 ljudi. Investitor koji je uložio sredstva u opremanje i pripremu za namenu ovog objekta je firma "Jugotrejd" iz Arilja, koja je izvoznik maline u 10 svetskih zemalja, a osim u opštini Priboj poseduje hladnjače u više opština u Srbiji.

Ustupanjem jednog ovakvog objekta investitoru u zakup, opština Priboj je dala zeleno svetlo i drugim investicijama. Ovo je jasan signal da će Priboj kao lokalna samouprava, svima koji žele da investiraju stvoriti određene olakšice i povoljnu klimu za ulaganje, rekao je zamenik predsednka Opštine, Milovan Stojkanović, koji je od početka bio zadužen za realizaciju ovog projekta.

Vrpcu je presekao predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, u društvu njegovog zamenika i investitora, ali i meštana Zabrnjice i zainteresovane javnosti. Nakon otvaranja hladnjače "Jugotrejda" u Zabrnjici, očekuje se otvaranje još privatnih hladnjača na teritoriji opštine Priboj, što će uticati na bolji plasman pribojske maline i drugog jadodičastog voća na tržištu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priboj lazar rvović jagodicasto voce hladnjaca zabrnjice malina


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.